רחל המבשלת

מתכון שטרודל במילוי מנגולד ופטריות

רחל המבשלת

 מצרכים:

למילוי:

1כף שמן זית.

1 בצל קצוץ / חתוך לרצועות.

1 אגד מנגולד שטוף טוב.

1 כוס כוסברה/ פטרוזיליה.

1 סלסילת פטריות (כל סוג מתקבל)

  • ניתן להעשיר בחופן אגוזים.


תיבול: א. מוסקט, מלח, פלפל.

מצרכים לבצק:

2 כוסות קמח כוסמין

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

1/3 כוס שמן זית (אפשר לשלב גם שמן קוקוס)

1/3 כוס מים קרים (לפי הצורך)

1/4 כוס שומשום
*לבחירה- ניתן להוסיף תיבול של טימין/ קצח/ פלפל שחור גרוס.


ההכנה:

נתחיל במילוי ובזמן שהוא יתקרר, נכין את הבצק.

להכין מראש את המנגולד, יש להפריד בין המרכז הלבן לעלים הירוקים.

במחבת עמוקה נטגן את הבצל בכף שמן הזית. כדי לא לשרוף את השמן, אני מחממת מחבת ומוסיפה קודם את הבצל, מנמיכה את הלהבה ורק אז מוסיפה את השמן ומכסה ל2-3 דקות.

לאחר כמה דקות, כשהבצל הופך לשקוף, נוסיף את החלק הלבן של המגולד , נערבב ונחכה שיתרכך מעט. כעט ניתן להוסיף למחבת את עשבי התיבול, את הפטריות, האגוזים והתיבול.

את החלק הירוק של המנגולד, אפשר לעסות (כמו עיסוי) מעט בידיים ולהוסיף ממש בסוף הבישול של המלית. לכבות את האש לאחר שהכל התרכך והתערבב. לטעום את המילוי ולשפר תיבול אם צריך.

את המילוי החם נעביר למסננת לצינון ולסינון הנוזלים (אין בהם צורך).


הכנת הבצק במעבד מזון/ מיקסר:

נתחיל עם הקמח, המלח, ואבקת סודה לשתייה- נכניס למיכל העיבוד ונפעיל

נוסיף במזיגה איטית את השמן, עד שנקבל מסה פירורית.

כעט נוסיף את המים במזיגה איטית ומיד אח"כ את השומשום ואת התיבול, אם תבחרו בו.

אם צריך, נוסיף עוד מים ואפשר גם קצת שמן. צריך להתקבל בצק רך מספיק ונח לעבודה.

ניצור כדור מהבצק , אך לא נלוש אותו יותר מדי כדי לשמור על פריכות הבצק. (ניתן לשמור כשבוע במקרר).

נחלק את הכדור ל2. על משטח נקי ומקומח נרדד כל חצי כדור למלבן ארוך ודק בעובי של חצי ס"מ מקסימום, לשמור על רוחב אחיד למילוי.

את התערובת המצוננת נשטח על הבצק, נגלגל לשטרודל ונניח בתבנית על נייר אפייה, כעת נחתוך עם סכין חריצים עמוקים, לאידוי הנוזלים בזמן האפייה ולסימון הפריסה לאחר האפייה.

אפייה בחום 170-180 מעלות, כ12-15 דק'.

בתאבון!

המתכון באדיבות רחל המבשלת - להזמנות חייגו : 0546735088

  
  


 

יוצרים מתחום אוכל

הירשמו לניוזלטר שלנו

ותקבלו עדכונים ומבצעים חמים!

תפריט

הרשמה התחברות