מתכון לחמין טבעוני

מתכון לקדירת חמין טבעוני מחממת

מתכון לחמין טבעוני


מתכון לקדירת חמין טבעוני מחממת

לקדירה גדולה כ10 מנות לפחות

מרכיבים:

0.5 כוס שעועית לימה / בובס

0.5 כוס שעועית אדומה

1 כוס שעועית מאש

1 כוס פריקי
1 כוס אורז אדום/ גריסי פנינה

4 כפות שמן זית 
2 בצל לבן חתוך גס

3 גבעולי סלרי

1 שורש סלרי

1 שורש פטרוזיליה

4 גזרים

2 ארטישוק ירושלמי

3 תפו"א לא קלופים

1-2 בטטה

4-6 שיני שום
צרור עשבי תיבול לטעמכם

1-2 כפות פפריקה מעושנת

0.5 כפית פפריקה חריפה /צ'ילי יבש – לא חובה
1 כף זרעי כמון
1 כף בהרט
אפשר גם כף חוויאג' למרק
ככף מלח 1

פלפל שחור



ההכנה:

 

להשרות לילה- יום מראש את הקטניות ולסנן לפני הבישול

לשטוף היטב את הפריקי וכמו כן את האורז / הגריסים ולסנן לפני הבישול

 

בסיר גדול על הכירה- לטגן בצל בשמן זית כשתי דקות

להוסיף את התבלינים היבשים ולערבב כדקה נוספת
להוסיף ירקות חתוכים גס מאד- גזר, סלרי- שורש וגבעולים, שורש פטרוזיליה,

ארטישוק ירושלמי, תפו"א ובטטה.

להוסיף גם את הדגנים השטופים והקטניות שעברו השריה.

לערבב היטב ולכסות היטב במים רותחים, כדאי שיהיו הרבה נוזלים בסיר (כ5-7 ס"מ מעל גובה המוצקים בסיר). הנוזלים ייספגו בתבשיל וכדאי להציץ לאחר שעה- שעתיים בתנור שלא חסר נוזל.
להניח את צרור עשבי התיבול למעלה.

להביא את הנוזלים בסיר לרתיחה ובמקביל לחמם תנור לחום גבוה.

כשהתנור חם והנוזל בסיר רתח, יש להעביר את תוכן הסיר לקדירה המתאימה לתנור / פלטה חשמלית.
להכניס לתנור לשעה ולאחר מכן להוריד את חום התנור ל100 מעלות.
את הקדירה יש להשאיר 6-10 שעות בתנור, לבדוק מדי פעם שיש נוזלים ואם חסר- להוסיף. 

שבת שלום ובתאבון :-)


רחל
054-6735088
 

יוצרים מתחום אוכל

מיכל קמחי-קונדיטורית
מיכל קמחי-קונדיטורית אוכל

הירשמו לניוזלטר שלנו

ותקבלו עדכונים ומבצעים חמים!

תפריט

הרשמה התחברות