סקונס

לחמניות חמאה קלות להכנה - סקונס

סקונס


לחמניות חמאה קלות להכנה (סקונס)


שמחת תורה בפתח, וזה הזמן לארוחת החג האחרונה, אז אם במקרה יגיעו עוד כמה אושפיזין לא צפויים, הסקונס הם התשובה המושלמת. קלות להכנה, טעימות ואפשר למרוח עליהן דבש, או ריבה, קונפיטורה או חמאה, ולהרגיש לרגע בריטי עם כוס תה וסקונס. 


מתכון: (ל15 סקונס)

2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)

21/2 כפיות אבקת אפייה

קמצוץ מלח

1 ביצה

2/3 כוס חלב

60 גרם חמאה רכה או מרגרינה

1/4 כוס סוכר


אופן ההכנה
 

 

במנפים קמח, אבקת אפייה ומלח.

בקערה נוספת מערבבים ביצה עם החלב. 

לקערת הקמח מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.

מערבבים פנימה את הסוכר. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מתערובת החלב.. משאירים בערך 20-30 מ"ל. מערבבים בידיים רק עד קבלת בצק רך ומעט רטוב. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים  עד לקבלת כדור בצק חלק ללא סדקים. בידיים מקומחות משטחים את הבצק לעיגול בעובי 2 ס"מ. קורצים לעיגולים בקוטר 5 ס"מ .

מניחים  על תבנית מרופדת בנייר אפייה, אפשר גם בתבנית עם שקעים. מברישים בשארית תערובת הביצה והחלב ואופים 8-10 דקות, עד להזהבה. מצננים 5 דקות ומגישים. יאמי ממש עם דבש או ריבה

בהצלחה ובתאבון

צוות תוצרת בית

יוצרים מתחום אוכל

הירשמו לניוזלטר שלנו

ותקבלו עדכונים ומבצעים חמים!

תפריט

הרשמה התחברות